Gyógyászati segédeszköznek minősülő orvostechnikai eszköz.**

ALLERGIA

 • Mangánnal dúsított.
 • Fiziológiás.
 • Napi használatra már a pollenszezon kezdetétől javasolt tartósítószermentes, tengervizes orrspray, mely megelőzi az allergiás tüneteket.
 • 42%-kal csökkenti az akut szénanáthás tünetek előfordulási gyakoriságát1.
 • Elérhető kiszerelés: 50ml.
 • Várandósok is használhatják.

1 Egy 60 felnőtt bevonásával végzett vizsgálat szerint, melyben 30-an 5 hónapon át naponta használtak Sterimart a normál kezelésük mellett (M.Grasso et al., 2018)

Miért a StérimarTM Allergia orrspray?
 • Tisztítja az orrot, miközben eltávolítja az orrnyálkahártyával érintkező allergéneket.
 • Megelőzi az allergiás tüneteket: tüsszögést, orrfolyást és viszketést.
 • Hidratálja az orrnyálkahártyát, és helyreállítja természetes nedvességtartalmát.
 • Mangánnal dúsított.
 • Nem álmosít.
 • Tartósítószermentes, 100%-ban természetes tengervizes orrspray.

Naponta 2-6 befújás mindkét orrlyukba.

 • Exkluzív ergonómiai fej kifejezetten a gyermekek és felnőttek orrának anatómiájához igazítva.
 • A gyermekek és felnőttek orrnyálkahártyájához adaptált sugárnyomás.
 • Ultrafinom, szabályozott spray a nyálkahártyán való homogén eloszlásért.
 • Anti-reflux szeleprendszer: a formula 100%-ban szennyeződésmentes marad.
 • Védőkupak a még jobb higiéniáért.
 • Fújásonként egységes adagok biztosítása.

Felnőttek2:
Egy kontrollált klinikai vizsgálat bebizonyította, hogy a Stérimar Allergia hosszútávú alkalmazása szignifikánsan csökkentei az akut allergiás rhinitises tünetek előfordulását.

Gyermekek3:
93%-kal csökkentek az erős – közepesen erős orrváladékozás tünetei, 87%-kal pedig a közepesen – erős orrdugulás tünetei 14 napos alkalmazást követően.

Szakirodalmi hivatkozások:
2 Grasso M et al., The effectiveness of long-term course of Stérimar Mn nasal spray for treatment of the recurrence rates of acute allergic rhinitis in patients with chronic allergic rhinitis, Drug Design, Development and Therapy, 2018; 705-709 60 felnőtt bevonásával végzett vizsgálat, melyben 30-an 5 hónapon át használtak Stérimart a normál kezelésük mellett.
3 Raos M, Comparison between Mn in micro-spray and physiological solution in patients with allergic rhinitis, 1999 (nem publikált adatok) 43 gyermek (5-12 év közötti) bevonásával végzett vizsgálat, melyben 31-en 14 napon keresztül Stérimart alkalmaztak.

További termékeink

Napi orrhigiénia

„Fontos számomra
a tiszta orr.”

Tovább a termékre

Csecsemő és kisgyermek

„Szeretném biztonságosan megtisztítani kisbabám orrát.”

Tovább a termékre

Gyakran ismételt kérdések

A STÉRIMAR ™ több mint 40 éve kínál orrhigiéniai termékeket az egész család számára két korcsoportra bontva.

 • A STERIMAR Baby termékcsalád újszülöttkortól egészen 3 éves korú kisgyermekek számára készült. Steril, tartósítószermentes, és biztonsági fúvókával felszerelt.
 • A STERIMAR orrspray felnőtteknek és gyermekeknek 3 éves kortól az orr gyengéd tisztításához és hidratálásához.
 • A STERIMAR Allergia felnőtteknek és gyermekeknek 3 éves kortól már a pollenszezon kezdetétől javasolt tartósítószermentes, tengervizes orrspray, mely megelőzi az allergiás tüneteket.

A STÉRIMAR™ spray-k eltarthatósága 3 év: nézze meg a dobozon és a flakonon feltüntetett lejárati időt.

A STÉRIMAR ™ spray-k mindegyike az orrmosás mechanikai hatása alapján működik.
A réz természetesen jelen van a tengervízben, és antimikrobiális tulajdonságairól híres.
A mangán, amely természetesen a tengervízben is megtalálható, köztudottan gátolja a hisztamin felszabadulását (amely a szénanátha kialakulásában vesz részt).
A tengervízben is jelen lévő kén regeneráló tulajdonságairól ismert.

A STÉRIMAR™ spray-k kétféleképpen használhatók:
Permetként: Fejjel egyenesen, a fúvókát tegye az orrlyukba. Permetezzen 1-2 alkalommal minden orrlyukba. Hagyja lefolyni a felesleges oldatot, majd fújja ki az orrát.
Az orrüreg mélyebb tisztításához: A fejet oldalra döntve óvatosan helyezze a szórófejet az orr felső részébe. Nyomja le a szórófejet hosszabb ideig. Hagyja, hogy a felesleges folyadék kifolyjon a másik orrlyukon, majd fújja ki az orrát.

A STÉRIMAR™ orrspray 3 éves kortól gyermekeknek és felnőtteknek ajánlott.
A csecsemők számára elérhető a STÉRIMAR™ Baby spray , amely a puha, könnyen illeszkedő biztonsági fúvókának köszönhetően nem sérti fel a kisbabák orrát.

A "sóoldat" nátrium-klorid vizes hígítása, mert a nátrium-klorid az, amit általában sónak neveznek . A STÉRIMAR™ termékcsalád termékei a sima sóoldatokkal ellentétben 100%-ban természetes eredetű, a Cancale-i öbölből merített tengervizet tartalmaznak, szűrve és tartósítószermentesen, egyéb ásványi sókkal és tengeri nyomelemekkel.

Pl. cink, réz, mangán, vas, magnézium, szelén.

A STÉRIMAR™ izotóniás oldatok (más néven fiziológiás) 100%-ban természetes tengervíz oldatok, amelyek sókoncentrációja hasonló a testünk sejtjeihez.

A STÉRIMAR™ hipertóniás oldatok 100%-ban természetes tengervizes oldatok, melyek sókoncentrációja magasabb, mint testünk sejtjeié. Ozmózis-hatással (az orrnyálkahártya sejtjeiből a felesleges víz kivonása) elősegítik az orrdugulás megszüntetését.

A STÉRIMAR™ orrspray-kben található tengervíz 100%-ban természetes eredetű, szűrt és tartósítószermentes. A Cancale-ból származik, amely a Mont Saint Michel-öbölben található, Franciaországban.

Tudjon meg többet a STÉRIMAR™ által használt tengervízről.

Igen, minden STÉRIMAR™ orrspray anti-reflux szeleprendszerrel van ellátva, amely 100%-ban megőrzi a benne található formula minőségét a felbontást követően is, a szennyeződés veszélye nélkül, a védőfedél pedig garantálja a jobb higiéniát.

A flakonban lévő gáz nitrogén, egy inert és nem gyúlékony gáz, amely természetesen jelen van a levegőben is. Ez a gáz soha nem érintkezik az oldattal, a tartály és egy zsebszelep között van.
A gázt az oldat sűrítésére használják a meghajtáshoz, így teljes biztonságban használhatja a STÉRIMAR™ spray-ket.
Tudjon meg többet a STÉRIMAR™ szórófejéről, használatáról.

A STÉRIMAR™ orrspray-k a mikrodiffúziós eljárásnak köszönhetően gyengéd orrtisztítást biztosítanak az egész család számára . A STÉRIMAR™ mikrodiffúziója lágy és egyenletes a sérülékeny nyálkahártya veszélyeztetése nélkül.
A STÉRIMAR™ Baby orrspray-k puha, könnyen illeszkedő biztonsági fúvókája kifejezetten csecsemők és kisgyermekek sérülékeny orrához készült, így nem sérti fel a kisbabák orrát.
Tudjon meg többet a STÉRIMAR™ szórófejéről, használatáról.

Nincs. A STÉRIMAR™ 50 ml-es orrspray-k a STÉRIMAR™ 100 ml-es spray-k összes technológiájának előnyeit élvezik .

Mivel a palack nyomása a két formátum esetén azonos, a mikrodiffúzió az 50 és 100 ml-es esetében azonos.
A 100 ml-es kiszerelés inkább otthoni használatra javasolt, míg az 50 ml-es méretű orrspray elkísérhet minden utazásra.

A STÉRIMAR™ orrspray-ket steril zsebszelep-rendszerrel gyártják. A zsebszelep választja el a STÉRIMAR™ oldatot a hajtógáztól. A speciális fúvóka lehetővé teszi az enyhe mikrodiffúziót az orrüregbe és az oldat biztonságos adagolását.

Tudjon meg többet a STÉRIMAR™ szórófejéről, használatáról.

A STÉRIMAR™ termékcsalád a gyógyszertárakban és a drogériákban vásárolható meg.

Biztonságosan felviheti a STÉRIMAR™ termékeit repülőgépre.

A STÉRIMAR™ tiszteli a környezetet: az alumínium dobozok, a karton csomagolás és a műanyag kupak is mind újrahasznosíthatók. Ezért szelektív hulladékgyűjtőkbe bedobható.

Ha a tünetek továbbra is fennállnak, kérjen tanácsot gyógyszerészétől, vagy forduljon orvosához vagy fül-orr-gégész szakorvosához.